Paní Hana pečuje o tatínka

17.8.2022
Paní Hana z Prahy se na nás obrátila v zájmu svého 88letého tatínka, který žije sám v jiné městské části. Dosud vše zvládal, ale nyní obtížně chodí a již si nedokáže zajistit nákup, také byt začíná být zanedbaný. Paní Hana za ním jezdí 1x týdně a dělá mu větší nákup. Vidí však, že tatínek chátrá a ráda by mu nějak pomohla. Chodí na plný úvazek do zaměstnání, je rozvedená a podporuje své 2 děti na vysoké škole.
Paní Hana pečuje o tatínka

Seznámili jsme paní Hanu s možnostmi, jaké jsou. Společně s tatínkem jsme pak zažádali o příspěvek na péči, který mu byl přiznán ve 2. stupni. Nyní mu pečovatelská služba 3x týdně dováží obědy a 1x týdně provádí základní úklid. 1x týdně dochází za tatínkem osobní asistent, který s ním hraje šachy, prohlíží si fotografie a někdy jdou na procházku.

Paní Hana pracuje 1x týdně na home officu přímo od tatínka z bytu. Velmi si pochvaluje, že se jim s tatínkem zlepšil vztah. Když za ním přijde o víkendu s dětmi, tak jdou společně do restaurace nebo si doma dají dezert a kávu. Ví, že tatínkovi budou ubývat schopnosti. Je ale na situaci připravená, promluvila si o tom naší psycholožkou. Ví, co očekávat a na koho se v případě potřeby obrátit.