Penny nadílka pro seniory

12.12.2022
Nejlepší dárky jsou ty, které se dají sníst a vypít, říká se často. K tomuto heslu se připojuje také Penny Market Česká republika a Nadace Krása pomoci, kteří společně pomáhají seniorům. Před Vánoci tak nadělovali balíčky plné dobrot lidem, kteří na svátky zůstávají často sami.
Penny nadílka pro seniory

Navštívit, popovídat, udělat radost, věnovat svůj čas, takové jsou naše návštěvy u klientů,” říká zakladatelka Nadace Krása pomoci Taťána Kuchařová, která právě před Vánoci společně s dalšími dobrovolníky rozdávala Penny balíčky osamělým seniorům.

Víme, že tisíce seniorů takové štěstí nemají - aby za nimi někdo přijel, objal je, popovídal si. Proto jsme společně s Penny rozdávali nadílku po celé republice právě seniorům, kteří zůstávají přes svátky sami nebo bez své rodiny,” dodává Soňa H. Morawitzová, ředitelka Nadace Krása pomoci. Balíčky se sladkými a slanými dobrotami a také ovocem tak putovaly nejen do pražských zařízení pro seniory a domovů klientů Nadace, ale i do Nového Města na Moravě, Uherského hradiště a Úpice na Trutnovsku. Celkem Penny obdarovalo více než 200 babiček a dědů po celé republice!

Smutnou realitou našich klientů je, že zůstanou přes svátky úplně sami. Takových lidí jsou jen u nás v republice tisíce, proto bych chtěla apelovat na všechny - zajímejte se i o své známé, sousedy. Navštivte je o Vánocích,” uzavírá Kuchařová.