Lenka, ředitelka Nadace

17.8.2022
Lenka je ředitelkou Nadace od roku 2024.
Lenka, ředitelka Nadace

Proč pomáháš právě seniorům?

Vyspělost každé společnosti se pozná podle toho, jak se chová k těm nejslabším. Senioři jsou ohroženou a stále přehlíženou skupinou. V nadaci pomáháme nejen těm, kteří to potřebují, ale také vyzdvihujeme životní příběhy těch, kteří jsou i ve vyšším věku aktivní, aby byli inspirací ostatním. Protože senioři nemusí být jen slabí a bezbranní.

Vždycky jsem měla tendenci dělat věci tak trochu po svém, vyšlapat si svou vlastní cestu. Život mě ale naučil, že je dobré naslouchat těm, kteří touto cestou prošli již mnohokrát před námi. Moje babička vždycky z povzdálí pozorovala a glosovala moje menší či větší životní přešlapy, a když se ohlédnu zpátky, tak měla ve většině pravdu.

 

Co tvá práce obnáší?

Moje práce je hodně různorodá, od strategického plánování, přes finanční řízení, až po spolupráci s dárci a partnery. Za nejdůležitější ale považuji podporu týmu. Pracuji se skvělými, ochotnými a profesionálními kolegyněmi (ano, jsme ženský kolektiv a je to super). Mají můj neskonalý vděk i respekt, bez nich by Nadace nebyla taková, jaká je. 

 

Proč je podpora seniorů důležitá?

Starší lidé nás mohou v mnohém inspirovat a mnohé naučit, pokud jim dáme prostor a budeme jim více naslouchat. Možná si ani neuvědomujeme, že podporou stárnutí a stáří nyní připravujeme lepší svět pro naše stáří.